BORSTUCCO İç-Dış Cephe Borlu Isı Yalıtım Sıvası
BORSTUCCO İç ve dış yüzeyler için formüle edilmiş tamamı Türkiye'de yerli imkanlarla üretilen BOR katkıları ile özel, buhar geçirgenliği ve nefes alabilme özelliklerine sahip, iç ve dış cephede çok iyi derecede ısı, ses, yangın yalıtımı sağlayan BOR'lu ilk ve tek özel Isı yalıtım sıvasıdır.
İç-Dış Cephe Borlu Isı Yalıtım Sıvası :
BORSTUCCO İç ve dış yüzeyler için formüle edilmiş tamamı Türkiye’de yerli imkanlarla üretilen BOR katkıları ile özel, buhar geçirgenliği ve nefes alabilme özelliklerine sahip, iç ve dış cephede çok iyi derecede ısı, ses, yangın yalıtımı sağlayan BOR’lu ilk ve tek özel Isı yalıtım sıvasıdır.
BORSTUCCO’yu oluşturan özel formül, yüksek kalitede ısı ve su yalıtım özelliğinin yanı sıra termal köprüleri ve duvar yüzeyi ile çevresindeki hava arasındaki sıcaklık farkını ortadan kaldırarak yoğuşma oluşumunu engeller böylece mükemmel bir küf önleyici özelliğe sahiptir.
BORSTUCCO’nun içeriğinde bulunan Bor katkıları, akrilik kopolimerler, özel pigmentler, dolgu maddeleri ile oluşturulan özel formülasyon ürüne düşük bir termal iletim katsayısı sağlayarak mükemmel bir Isı yalıtım özelliği ve ses dalgalarını emme yeteneği verir. Isı yalıtımı ve ses emme özellikleri, uygulanan kalınlığa göre değişiklik göstermekle beraber % 50’ ye varan enerji tasarrufu sağlar.
BORSTUCCO’nın içerisindeki yangın geciktirici BOR bileşenleri ile yapı için gerekli yangın korumasını ( Süre, Duman miktarı, damlama oluşturmama, yangının ilerlememesi v.b. konularda ) sağlamaktadır.
BORSTUCCO İç yüzey duvar ve tavanlarında uygulandığında içeride oluşan ısıyı yine içeriye yansıtarak ve hapsederek dışarı kaçmasını önler. Dış cephede kullanıldığında ise sıcak ve soğuk hava dalgalarını ayna gibi yansıtarak bina yüzeyine, ve de iç mekana nüfuz etmesini önler.
BORSTUCCO ÖZELLİKLERİ :
% 50’ye varan enerji tasarrufu sağlar,
Sıcak ve Soğuk hava dalgalarını yansıtarak geçirmez,
İç ve Dış yüzeylerde uygulanabilir,
Nefes alabilir özelliktedir,
Yanmaz ve yangın geciktirici özelliği vardır,
Su yalıtımında da etkilidir.
Duvar ve Tavanlarda nem ve küf oluşumunu önler,
Uygulaması kolay, işçilik maliyetleri düşüktür,
Kolay temizlenir, kir tutmaz,
KULLANIM ALANLARI :
- Isı yalıtımı istenen her türlü sıvalı ve boyalı iç, dış duvar ve tavan yüzeylerinde,
- Metal, Cam, Tahta, Karton ve mukavva yüzeylerde,
- Banyo, mutfak ve çamaşırhane gibi yüksek su buharına maruz kalan iç-dış mekanlarda.
- Yoğuşma, küf ve mantar sorunu olan alanlara.
- Yüksek kalitede sessizlik.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
ÇEKAM, Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Isı İletkenlik Tayini
Rapor Tarihi: 15.03.2021
Başvuru Tarihi: 15.01.2021
ISIL İLETKENLİK TESPİTİ
ISO 8301 standardı esaslarına göre numunelerin ısıl iletkenlik katsayısı değerleri, ısı akış plakası metodu ile elde edilmiştir. Tarafınızdan getirilen 30 cm x 30 cm ebatlarındaki numuneler deneyde kullanılmış olup l değerleri aşağıdaki tabloda verilmektedir
Numene No
|
Numune Kalınlığı
(mm)
|
Isıl İletim Katsayısı l,
(W/mK)
|
1
|
3,0
|
0,020
|
2
|
3,5
|
0,019
|
3
|
4,0
|
0,020
|
|
Ortalama
|
0,020
|
Önemli Not: Isı iletkenlik katsayısı (l) kalınlıktan bağımsız bir büyüklüktür. Aynı ısıl iletkenlik katsayısına sahip iki malzemenin aynı ısı yalıtımını yapması için aynı kalınlıkta uygulanması gerekir.
UYGULAMA ŞEKLİ VE ÖZELLİKLERİ :
Sıva uygulanacak yüzeyler kirden, yağdan, pastan, gresten, gevşek kısımlardan ve diğer yabancı malzemelerden arındırılmış olmalıdır. Uygulama yapılmadan önce yüzeye UNIVERSAL ASTAR izolasyon ve boya astarı 1/7 oranında su ile seyreltilerek (1 kısım UNIVERSAL ASTAR : 7 kısım su) tek kat halinde 200 – 300 gr/m2 sarfiyatla uygulanmalıdır. Daha sonra astar 4 saat kurumaya bırakılır.
DIŞ CEPHE UYGULAMASI :
BORSTUCCO kapağı açıldığında kullanıma hazır vaziyettedir. Kullanmadan önce mekanik karıştırıcı ile 4-5 dakika süre ile iyice karıştırılmalıdır. Dış cephe uygulamalarında ürün taraklı mala ile bir kat uygulanıp tam kurumanın sağlanabilmesi için hava durumuna bağlı olmak üzere en az 24 saat kurumaya bırakılmalıdır. Elle yapılacak kontrolde ilk katın kuruduğu anlaşıldığında, ikinci kat uygulamaya geçilebilir. İç cephe uygulamalarında renk ve kapatıcılığa göre 1 yada 2 kat olarak uygulanmalıdır. İlk kat kuruduktan sonra ikinci kat uygulama yapılmalıdır. İki kat uygulama arası 6 saat beklenmelidir.
TÜKETİM :
Tüketim uygulama yapılan yüzeyin pürüzlülüğü, gözenekliliği ve emilimine bağlı olarak değişiklik göstermekle beraber dış cephe uygulamalarında 1 m2’de 1 kg/m2, iç yüzey uygulamalarında 1 m2’de 0,250 ml/m2’dir.
AMBALAJ : 20 Kg PE kovalarda
RAF ÖMRÜ: Orijinal, açılmamış ambalajında, serin ve kuru ortamda 24 ay.
YALITIM NASIL ÇALIŞIR?
Yalıtım ürünleri , ısının malzemenin kendisi üzerinden aktarılmasını engelleyecek şekilde tasarlanmıştır . Üç ısı transferi yöntemi vardır : radyasyon , iletim ve konveksiyon .
Radyasyon
Sıcaklığı onu çevreleyen yüzeylerden daha yüksek olan herhangi bir nesne, net bir ışıma değişimi olarak enerji kaybedecektir . Radyant ısı yalnızca düz çizgiler halinde hareket edebilir. A ve B noktaları arasına katı bir nesne sokun ve artık doğrudan radyan ısı alışverişi yapmayacaklar . Radyasyon , vakumlardan geçen tek ısı transfer mekanizmasıdır.
İletim
İletim , fiziksel temasa bağlıdır. İletişim yoksa, iletim alamaz yer . Farklı sıcaklıktaki iki madde arasındaki temas , yüksek sıcaklıktan daha düşük sıcaklıktaki maddeye bir ısı değişimiyle sonuçlanır . Sıcaklık farkı ne kadar büyükse, ısı değişimi o kadar hızlıdır .
Konveksiyon
Konveksiyon , enerjinin akışkanlar ( gazlar ve sıvılar) yoluyla aktarılmasıdır . Bu kurtuluş ve transferi konusunda büyük rol oynar bu yöntemdir ısı içinde binaların . Bu etkinin en yaygın yayılımı, katıdan gaza, yani nesneden havaya ve daha sonra, tipik olarak hava dış yapı dokusuyla buluştuğunda tekrar tekrar yayılır .
İşlem aslında başlatılır enerji nedeniyle transfer iletim ve karmaşıktır düzeyde bir su buharı hava ile desteklenir. Su molekülleri, mağaza ısı yoluyla kendilerine verilen iletim sıcak yüzeylerden. Su buharı ve hava olarak ayrılamaz gazlar . Bunlar sadece bir bölümünü olacak işletme doymuş buhar basıncı, yani ulaşıldığında miktarı arasında , su (buhar de olsa formu ) aşan düzeyde bir ısıbir gaz (buhar) olarak muhafaza etmek için mevcuttur ve bu nedenle yoğunlaşır.
Yoğuşma , bu gizli ısının açığa çıkmasına neden olur ; Sıcaklık için su buharı da yeterince değiştirdiğinde, oram ve işlem tekrar başlar. Dünyanın hava durumu sistemleri çok benzer bir döngüyü takip ediyor.
Hava hareketsiz ve kuru tutulabilirse, son derece verimli bir yalıtım maddesi görevi görür. Ancak hava ısıtılırsa moleküler yapısı genişler ve etrafını saran havaya göre daha az yoğun hale gelir ve böylece yükselir. Isı kaynağından uzaklaştıkça soğumaya başlar. Moleküller kasılır ve yoğunlukları artar ve geri çekilirler. Hava molekülleri, ortam sıcaklığına ve herhangi bir noktadan veya arka plan ısı kaynaklarından gelen müdahaleye bağlı olarak sabit bir akış halindedir .
Bu ısı transferi " konveksiyon " süreci, havanın su buharı doygunluğunun miktarına bağlı bir hızda soğuyacağı gerçeğiyle karmaşıktır . Doygunluk ne kadar büyükse, soğutma o kadar yavaş olur .
Verim
Yalıtım malzemeleri , aynı sıcaklıkta olmayan iki gövde arasındaki enerji akışını ( ısı ) sınırlar . Daha yüksek yalıtım performansı , doğrudan yalıtkanın ısıl iletkenliğine bağlanabilir . Yani, sabit miktarda enerjinin malzemenin bilinen bir kalınlığı boyunca transfer edildiği hızdır .
Bu doğrudan ters (karşılıklı) ölçüsü olan malzemenin ısıl direnç , ölçer malzemenin transfer direnç kabiliyeti ısı .
Termal iletkenlik
Genellikle 'K' veya 'λ' (lambda) değeri olarak adlandırılan termal iletkenlik , herhangi bir malzeme için sabittir ve W / mK ( kelvin metre başına watt ) cinsinden ölçülür . Λ değeri ne kadar yüksekse ısıl iletkenlik o kadar iyidir . İyi izolatörlerin mümkün olduğunca düşük bir değeri olacaktır . Çelik ve beton çok yüksek ısı iletkenliğine ve bu nedenle çok düşük ısıl dirence sahiptir . Bu onları zayıf izolatör yapar.
Herhangi bir malzeme için λ değeri , sıcaklık artışı ile yükselecektir . Her ne kadar sıcaklık Bunun gerçekleşmesi için artış önemli olması gerekir ve sıcaklık çoğunda varyantlar binaların içinde genellikle toleranslar olur hale herhangi bir değişiklik lambda değeri ihmal edilebilir.
Isıl direnç
Isı direnci ile, 'R' olarak anılacaktır değeri a malzeme , a, ürün ve ısı iletkenliği ve kalınlık. R-değeri kalınlığından hesaplanır malzeme olarak bölünen ısı iletkenliği ve ifade edilen birimleri m2K / W ( metrekare başına Kelvin watt ). Daha malzeme daha fazla, kalınlık termal direnç .
U değeri
Olarak yapı bir süre açısından, U-değeri hesaplanmış ve her bir tek kalınlığa bağlı olabilir malzeme , bir şekilde hesaplamak için daha olağandır ürün kaynaklanan düzeneğinin farklı malzemelerden herhangi bir bölgesindeki şeklinde bir yapı . Bu bir ölçü iletiminin ısı önceden belirlenmiş aracılığıyla alan bir yapı kumaş . Bu da 1 metrekare -.
Birim ölçümleri W / m2K (bu nedenle watt başına metre kare kelvin) ve tarif ısı transferini de, watt bir geçiş, metre kare a inşaat elemanının (örneğin, bir şekilde duvar , zemin veya çatı ). Bu, bina dokusu boyunca ısı transferini veya kaybını hesaplamak için kullanılır . Bir Örneğin, duvar bir vardı U değeri 1 W / m2K - bir ile sıcaklık 10 diferansiyel °, bir olacaktır ısı kaybı 10 wattHer için metrekare arasında duvar alanının .
ÜRÜN BROŞÜR DETAYLARI:
https://www.borpaint.com/brosur.pdf