İçten Mantolama
Teras Çatı Uygulamaları
Şap Altı
Parke Altı
Halı Altı
Kiremit Altı
Shingle Altı
Temel Duvarı
Sinema Salonları
Ses Stüdyoları
Radyo - Tv Stüdyoları
Konser Salonları
Halı Saha ve Çocuk Oyun Alanları (suni çim ve zemin kaplamaları altı)
Hassas ve Titreşimi Yüksek Makine Altı
Özel Hasta Odaları
Soğuk Hava Depo Kapıları
Hamur şeklinde hazırlanan özel polietilen karışım, özel kalıplarda 170 ºC' de, 2 ton basınç atında pişirilir. Gerekli pişirme süresine ulaşan malzeme, özel bir teknikle patlatılarak soğuması sağlanır. Bu patlatılarak soğutma işlemi sırasında polietilen hamur, milyonlarda çapraz bağlı kapalı hücreler oluşturur. Kapalı hücreler oluşurken de içlerine doğal yoldan en iyi izolasyon malzemesi olan havayı hapseder. Böylelikle yeni jenerasyon izolasyon malzemesi Panetti ortaya çıkar.
Bünyesinde barındırdığı milyonlarca çapraz bağlı kapalı hava hücresi soğuğu, sıcağı ve sesi etkin bir şekilde keser. kapalı gözenekli hava kesesi, soğuğu, sıcağı ve sesi etkin bir şekilde keser. Homojen yapısı ve kapalı hücre yapısı sayesinde Kapiler su emmesi de 0'dır. Böylelikle su ve nemden de kesinlikle etkilenmez.
İzolasyon malzemelerinin birim hacim kütleleri 20 - 30 kg/m³ iken, Panetti'nin özel formülü ve üretim tekniği sayesinde birim hacim kütlesi 100 kg/m³'tür. Bu özelliği sayesinde benzer izolasyon malzemeleri kısa sürede kütlesini kaybetmeye başlarken, Panetti, 10 yıllarca kütle hacmini korumaktadır. Aynı zamanda da darbelere dayanıklıdır.
Benzer malzemeler HFCL gazı enjekte edilerek, çektirme yöntemiyle üretilir, bazı ürünler de Pentan gazı yardımıyla 100 ºC'lik sıcaklıktaki su buharı ile şişirilir ve havanın bu gazla yer değiştirmesi sağlanarak üretilir. Üretim aşamasında kullanılan bu gazların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri bilinmektedir. Aynı zamanda kullanılan gazlar, belirli süreler sonunda, içinde hapis oldukları malzemelerin hücrelerinden kurtulur ve böylelikle izolasyon özelliğini kaybederek, uygulandıkları bölgeleri deforme ederler. Panetti bu özelliği ile de benzer malzemelerden çok daha üstündür. Çünkü imalat aşamasında, doğal yollardan içine; soluduğumuz havayı hapseder ve dayanıklı yapısı sayesinde de hapsettiği havayı onlarca yıl bünyesinde muhafaza eder. Üretim aşamasında ve içeriğinde hiçbir gaz bulunmadığı için de, insan sağlığına sakıncası yoktur. Rosh testi uygulanarak üretimimiz, her yıl denetlenmektedir. Bu test, imalatı yapılan ürünlerde kullanılan malzemelerin insan sağlığına zararlı olup olmadığını incelemektedir. Ayrıca Panetti antibakteriyel olması sebebiyle de mantar, küf ve çeşitli mikroorganizmaların oluşumunu engelleyerek yaşam konforunuzu arttırır.
ISO ve CEN standartlarına göre İzolasyon Malzemelerinin ısı iletim katsayısı (lamda değeri) 0.065 W/mk değerinin altında olmalıdır. Bu değerin üstünde olan bir malzemenin ısı yalıtım özelliği bulunmamaktadır. Isı yalıtım malzemelerinin lamda değerleri 40 - 50 W/mk larda seyreder. Ancak Panetti'nin 2mm ile 15 mm arası kalınlıklar için Isı İletkenlik Katsayısı ? 0,047 W/mk dır. Bu değer, en yüksek değer olup, üstüne çıkmaz. Bu sayede mevcut ısı yalıtım malzemelerinin içinde Panetti, en üst sıralarda yerini korumaktadır.
Binalarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri, maruz kaldıkları ısı nedeniyle belirli süreler sonunda deforme olmaya başlamaktadır. Malzemelerin sıcaklık dayanımları, uygulandıkları alanda maruz kaldıkları sıcaklık ile doğru orantılıdır. Bu yüzdendir ki, benzer ürünlerin etiketlerinde, ısı dayanım skalaları verilerek tüketiciler uyarılmaktadır. Panetti 170 derece sıcaklıkta üretilen bir malzeme olması nedeniyle yüksek sıcaklıklara karşı mukavemeti yüksektir.
Panetti uygulamaları, son derece basittir. Ürünün uygulamasının yapılabilmesi için ekstra bir yeterlilik gerekmemektedir. Uygulama türüne göre, işinin ehli kişiler tarafından, çok kısa sürede uygulanabilir. (parke ustası, şap ustası, çatı ustası, sıva ustası vb.) Mantolama gibi bazı özel durumların dışında, zeminde kullanılacak Panetti, yere serilmekte ve üstüne ihtiyaç duyulan kaplama malzemesi kolayca uygulanmaktadır. (parke, halı, kiremit, shingle, şap, seramik vb.)
İçten Mantolamada ise Panetti, duvar ölçülerinde kesilir. Ardından uygulama yapılacak duvara uygun yapıştırıcı malzeme sürülür ve Panetti kolayca yapıştırılır. Yapıştırıcının özelliğine göre kuruma süresi beklenir ve Panetti'nin üstüne ince bir sıva uygulanır. Bu ince sıva üstüne 160 gr.'lık sıva filesi döşenir. Filenin ek yerlerinin üst üste bindirilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Köşebentler yerleştirildikten sonra, filenin üstüne 3mm kalınlıkta sıva uygulanarak işlem kısa sürede tamamlanır. İstenmesi durumunda son sıvanın üstüne saten sıva ve saten alçı da uygulanabilir. Dübel atmaya bile gerek kalmadan içten mantolama işlemi zahmetsizce ve kısa sürede tamamlanır.